Cat rezista un implant dentar

Cat rezista un implant dentar

Majoritatea pacientilor, pentru care implantul este solutia inlocuirii dintilor lipsa, se intreaba cat rezista un implant dentar.

Durata de viata se masoara, in acest caz, in timpul cand implantul este “sanatos” si functional.

Implantul dentar substituie cu succes dintele natural si este o solutie tot mai recomandata pacientilor edentati, datorita ratelor de succes si a integrarii perfecte a acestuia.

Dintii sustinuti de implanturi arata si functioneaza la fel ca si cei naturali si imbunatatesc semnificativ calitatea vietii.

Factori de care depinde durata de viata a unui implant dentar

  1. Expertiza si competentele medicului

Experienta, cunostintele si competentele medicului care efectueaza tratamentul constituie factori decisivi in asigurarea succesului osteointegrarii si a duratei cat mai mare de viata a implantului.

Pe durata desfasurarii interventiei de inserare a implantului, este decisiva presiunea exercitata chiar in momentul insertiei, astfel incat sa asigure o buna stabilitate a implantului. Forta prea puternica poate provoca resorbtia osoasa.

Importanta este si alegerea momentului potrivit pentru inserare, in functie de situatia fiecarui pacient in parte.

De aceea este importanta alegerea unei clinici stomatologice cu reputatie, de incredere.

Clinica Sfantul Stefan este prezenta activ in segmentul medical, inca din 1998 , oferind servicii stomatologice de inalta calitate, in conditii de siguranta , rafinament si eleganta.

Cat rezista un implant dentar

  1. Calitatea implantului

Designul implanturilor calitative este variat, personalizat in functie de nevoile pacientului si poate avea forme si dimensiuni multiple, tocmai pentru a se potrivi perfect maxilarului si danturii. Rezultatele bune ale  unui asemenea implant sunt vizibile mult timp, datorita calitatii superioare.

implanturi Clinica Medicala Sfantul Stefan

Conteaza si biocompatibilitatea materialului implantului, titaniul avand toleranta biologica cea mai buna.

In cazul implanturilor inferior calitative, tratamentul de suprafaaa este precar sau inexistent, ceea ce influenteaza osteointegrarea pe termen lung. In plus,  titanul care nu este de puritate inalta poate duce la degradarea implantului dentar intr-un timp foarte scurt.

Clinica Sfantul Stefan pune la dispozitie pacientilor ei numai implanturi certificate international, produse de companii de top in domeniul medical.

 

 

  1. Conditii de efectuare a interventiei chirugicale de inserare a implantului

Sterilizarea perfecta a campului operator este deosebit de importanta.

Instrumentele de calitate superioara fac diferenta, mai ales in timpul procedurii de pregatire a osului pentru implantare. In cazul acesta specific, frezele joaca un rol principal. Supraincalzirea frezelor, datorita utilizarii indelungate,  perturba cicatrizarea normala. Instrumentele trebuie schimbate periodic pe durata tratamentului si trebuie sa aiba o viteza de rotatie corespunzatoare.

Clinica Sfantul Stefan este dotata cu un laser foarte performant, Waterlase, cu ajutorul caruia specialistul nostru implantolog pregateste osul pentru implantare si a doua zi dupa implantare, trateaza zona implantata pentru o vindecare accelerata.

servicii Clinica Medicala Sfantul Stefan

  1. Ingrijirea orala ulterioara efectuarii tratamentului

Mentinerea integrarii osoase a dintelui implantat, in timp, depinde in mare masura si de respectarea regulilor indicate de medicul specialist.

Implantul se comporta ca si un dinte natural, astfel, fiind afectat, in general, de aceiasi factori.

Dupa finalul implantarii, este responsabilitatea pacientilor sa respecte regulile de igiena dentara, sa efectueze periajul dentar corect, cel putin de doua ori pe zi, sa foloseasca ata dentara, sa se ingrijeasca atat de dintii implantati cat si de cei naturali cu aceeasi grija fireasca.

Cat rezista un implant dentar osteointegrat cu succes, implantat in conditii optime ? Atat timp cat avem grija de dintii nostri.

 

Ce complicatii reduc durata de viata a implanturilor dentare

Rata de succes si durata de viata sunt afectate de eventuala aparitie a complicatiilor nedorite, datorate igienei precare, procedurilor chirurgicale incorecte sau anumitor obiceiuri vicioase si afectiuni: fumatul excesiv, diabetul, bruxismul, radioterapia, administrarea pe termen lung de corticoizi, boala parodontala preexistenta.

Astfel, cat rezista un implant dentar poate varia in functie de aparitia acestor complicatii:

✓ Inflamatia tesuturilor din jurul implantului ( periimplantita) – apare la 1 din 10 lucrari pe un singur implant si mai frecvent la lucrarile pe mai multe implanturi

✓ Pierderea de tesut osos mai mare de 2 mm – apare la 1 din 20 implanturi unidentare

✓ Bont protetic incorect fixat – apare la 1 din 10 implanturi unidentare

 

Cum se poate prelungi durata de viata a unui implant:

✓ Alegeti cu grija medicul care efectueaza implanturile;

✓ Mentineti o igiena orala foarte buna;

✓ Mergeti la consult de specialitate periodic.

 

Un studiu de specialitate, efectuat pe un numar de 13000 de implanturi, urmarite timp de 15 ani, arata o rata de supravietuire intre 85-92%.

Alte studii arata ca exista o legatura intre rata de succes si experienta implantologului. Astfel rata de supravietuire in cazul unui implant inserat de un specialist vs. nespecialist este de 95% vs. 73%.

Cat rezista un implant dentar depinde de dumneavoastra, initial ca alegere a clinicii si specialistului implatolog, iar ulterior, ca determinare in a avea grija optim de igiena orala.

La ora actuala, tratamentul cu implanturi dentare reprezinta standardul maxim de calitate in stomatologia moderna.

Clinica Sfantul Stefan va ofera, cu drag si maxim de profesionalism, servicii de implantologie orala de inalta calitate.

 

Clinica Medicala Sfantul Stefan